Dag tre på FIUF

Ja, dessa dagar har varit intensiva!
Vi får mycket bra instruktioner från våra instruktörer Denise och Jenny.
Porrick och Miguel- de två som gör sin praktik efter advanced exam, hjälper oss med hästarna och är där och stöttar oss när det behövs.
Idag var det andra dagen vi jobbade med "gentlers" - alltså de orörda hästarna.
Det kan vara svårt att beskriva hur råa dessa hästar kan vara och vilka trauman många av dem har gått igenom.
Nästan alla våra träningshästar under dessa veckor kommer från ett rescue center. Många av dem har varit med om fruktansvärda saker som vi människor har gjort - ibland bara för att vi kan göra det eller för nöjes skull.
Vi har som tur är ett större djurskydd i Sverige. Det känns otroligt sorgligt att dessa helt friska hästar många gånger går ett hemskt öde till mötes.
Vi har jobbat med två ston idag- Roxy och Sally. Sally var helt orörd igår och idag jobbade vi vidare med att sätta på grimman och arbeta med att röra henne på kroppen.

Roxy har mycket mer i bagaget och är otroligt rädd om sitt huvud. Hon får helt enkelt panik om man rör hennes nos eller öron. De hästar som är traumatiserade är betydligt svårare att jobba med.

På eftermiddagen jobbade vi med några starters. Jag fick Koma, ett sto på ca 7år som var väldigt svår.
Även hon har dålig erfarenhet av människor och hon är extremt svår att få på grimma och när hon hör klick-ljudet från knäppet så kastar hon sig bakåt.
Från att måndagen kändes som en besvikelse så känns det mycket bättre idag. Vi arbetar bra ihop och man lär sig hela tiden att kunna kontrollera sin energi och sin kropp.
Katie, kvinnan från Guatemala har fått hoppa in i gruppen idag och det gick bra. Katie är ursprungligen från England men har bott i Guatemala i 16år. Hon arbetar med en forskningsstudie där man tittar på hur hästar kan vara ett sätt att använda inom rehabilitering för människor.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Catharina » Sommar 2016:  ”Riktigt rolig o lärorik clinic! ”

  • ann lindberg » På väg mot USA!:  ”Önskar Er alla en FANTASTISK RESA!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-