Hästar i träning

GLÖM INTE ATT FÖLJA OSS PÅ INSTAGRAM! #olserydsgard

Denna höst/vinter har varit mycket spännande!

En gång i veckan åker jag till Gert och Anita Monell för att jobba med ett 2,5-årigt sto e. Irco Marco. Hon var ganska grön och reserverad i början men arbetet har gått väldigt bra framåt. Hon har nu haft ryttare på ryggen och meningen är att hon ska jobbas några gånger till innan hon får lite ledigt.

Ett 4-årigt sto e.Starkko- Irco Marco (uppf. Gert o Anita Monell) har varit på träning här under en vecka. Vi har tränat sadel/träns, långlining för förberedelse för ryttare (framåt,backa,vända) samt haft docka på ryggen. Mycket trevligt sto med potential.Detta sto kommer att fortsätta sin träning här längre fram.

Vi har även arbetat med en 6-årig hlb val som haft extrema svårigheter med sadel/ryttare pga smärtor i nacke och sadelläge under längre tid. Det som tar tid är att arbeta med muskelminnet o hästens trauma. Hästen förknippar ryttare och sadel med smärta- även att hästen nu är helt smärtfri. Även här har vi gjort stora framsteg och arbetet fortsätter.

Vår uppfödning First Key e.Last Liberty-Eighty Eight Keys xx har varit på löshoppning ett par gånger nu under vintern. Han ska ridas nu fram till årsskiftet för att sen få lite vila.

Joyful Key (Careful-E.E Keys xx) börjar bli stor kille och har börjat öva att stå i egen box korta stunder. Han kommer att få en lekkompis i början på 2016.

  • Catharina » Sommar 2016:  ”Riktigt rolig o lärorik clinic! ”

  • ann lindberg » På väg mot USA!:  ”Önskar Er alla en FANTASTISK RESA!”

-