Sommar 2016

Våren kändes sen i år, men plötsligt tog allt fart på en gång! Man blir lika överraskad varje år då de sista vintermånaderna alltid känns kärva här i Sverige. Det är som att naturen håller andan för att sen explodra på ett par veckor.
Den 7-8 maj hade vi en helgclinic här på gården. Sara Hiller ifrån Stockholm jobbade hästar i vår korall och visade hur man kan arbeta med sin häst på ett sätt som gör hästen samarbetsvillig och avslappnad. Sara är utbildad Monty Roberts-instruktör och har varit i bl.a USA och Uruguay och jobbat med ohanterade hästar. Sara är även utbildad ridlärare på Strömsholm och hon brinner för att undervisa!
På lördagen hade vi även besök av Alexandra Ljungström ifrån Gällstad. Alexandra är utbildad equiopat och höll en föreläsning i hur man får och bibehåller en hållbar häst.
Vädrets makter var med oss hela helgen och det var kanon!
Trevliga människor och fantastiska hästar!
Vi har just nu två stycken unghästar som förbereds för ryttare. Bailey, 4år welsh cob, ägare: Olseryds Gård och Ikoon, 3år halvblod, ägare: Braskebo Södergård, fam. Teunis.
Båda hästarna är mycket trevliga att jobba med och det ska bli spännande att följa dom i framtiden!
Alla hästar är ute på grönbete nu. Endast några valacker är kvar i driften, det är de som är extremt lättfödda och som mår bäst av magrare bete.
FÖLJ OSS GÄRNA PÅ INSTAGRAM DÄR VI UPPDATERAR OSS OFTARE!
Olseryds Gård #olserydsgard

  • Catharina » Sommar 2016:  ”Riktigt rolig o lärorik clinic! ”

  • ann lindberg » På väg mot USA!:  ”Önskar Er alla en FANTASTISK RESA!”

-